aktuelle informationen zum wintersemester

Liebe Studierende,

die AWP- und Sprachkurse starten im Wintersemester 2022/23 in Kalenderwoche 41. Das Wintersemester 2022/23 ist als Präsenzsemester geplant. Bitte berücksichtigen Sie dies bei Ihrer Planung und bedenken Sie die Anwesenheitspflicht in Sprachkursen. Nur vereinzelte Kurse finden online statt. Das Kursformat, die Kurstermine sowie weitere Kursdetails können Sie dem Vorlesungsplan für Ihren jeweiligen Campus entnehmen.

Die Prüfungsphase für AWP- und Sprachkurse ist im Wintersemester 2022/23 von 19. bis 25. Januar. Die Wiederholungsprüfungen finden vorgezogen am 3. Dezember statt. Die Prüfungen werden gemäß aktueller Planung überwiegend in Präsenz stattfinden (Ausnahme: Deutsch als Fremdsprache). Bitte überprüfen Sie stets den Prüfungsplan auf der Homepage bezüglich kurzfristiger Änderungen.

Wir bieten außerdem nach wie vor die Deutschzertifikatsprüfung telc sowie die Englischzertifikatsprüfung TOEIC an. Aktuelle Termine finden Sie hier.

Wir wünschen Ihnen alles Gute für Ihr Studium und beste Gesundheit!

Ihr AWP- und Sprachenzentrum

Stand: 03.08.2022

Dear students,

The language and elective (AWP) courses of the winter semester 2022/23 start in calendar week 41. The winter semester 2022/23 is currently planned to be a semester on campus. Please take this into account when you plan your semester and please bear in mind that attendance is compulsory in our language courses. Only few courses will be conducted online. Course format, course dates and other course details can be found in the lecture schedule of your respective campus.

The examination period for language and elective (AWP) courses for the winter semester 2022/23 is scheduled for January 19 to 25. The repeat examinations will be held on December 3. According to current planning, examinations will predominantly take place in class (exception: German as a foreign language). Please be sure to regularly check the examination schedule on the homepage for any changes at short notice.

Furthermore, we are still offering the telc German certificate examination and the TOEIC English language certificate examination. You can find the upcoming dates here.

All the best for a successful and healthy winter semester!

Your Language and Electives Centre

as of: 03 August 2022